Blog: Renault opent eerste Facebook dealer?

Deze week werd bekend dat Renault de ZOE gaat promoten op Facebook. In een ronkend persbericht meldde Renault dat het merk daarmee de eerste dealer op Facebook is! En ja, het is inderdaad een leuk verhaal en waarom niet.

Nu ben ik zelf geen fan van elektrisch rijden, liever een V8 dan zo’n ding, maar het intiatief van Renault is gewoon leuk. Alles op facebook doen, toch een platform waar 50% van de Nederlanders vrijwel dagelijks op te vinden is, met een auto die op een normale wijze toch moeilijk aan de man/vrouw te brengen is.

En laten we eerlijk zijn, rijden met een auto doet vaak wonderen. Hoe makkelijker en laagdrempeliger de proefritten wordt aangeboden, des te meer belangstellenden wellicht een keer met zo’n auto op pad willen. Die rijders hoeven geen beoogde prospects te zijn, of kopers te worden. Hun ervaringen, video’s en foto’s op Facebook kunnen een eigen leven leiden en veel aandacht voor de elektrische Renault genereren. Daar gaat het natuurlijk ook om.

Het Franse merk kan zijn initiatief overigens nog wat verder opkloppen, bijvoorbeeld met een prijsvraag: wie de leukste testrit-video maakt, kan een jaar lang gratis ZOE-rijden. Zou wat kunnen zijn.

Desalniettemin, een leuk idee van Renault en ik hoop op een geslaagde uitvoering! En wie na zo’n Facebook-contact en proefrit een ZOE wil kopen, kan natuurlijk altijd online bij Renaultkopen.nl of Nieuweautokopen.nl terecht. Al gaat het daar nu niet om.

Lees ook

De attentie van de online klant
4 juli 2022

De attentie van de (online)klant

De documentaire is nu live! Hoe bouw je de Ligier Store Doesburg?
27 juni 2022

De documentaire is nu live! Hoe bouw je de Ligier Store Doesburg?

20 juni 2022

Ligier Store Doesburg opent zijn belangrijkste showroom: de website is online!

Blog - Tot hoe laat moet je online leads opvolgen
13 juni 2022

Tot hoe laat moet je online leads opvolgen?