Dag 0 van de #NADA2019

De NADA gaat weer beginnen!

Hoog in de lucht
Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik hoog in de lucht ergens boven IJsland te denken aan de NADA. Het is dit jaar al weer de achtste keer dat ik er heen mag! Dit keer vindt de NADA plaats in San Francisco, toevallig de stad waar ik ook mijn eerste NADA heb mogen meemaken. Sinds die eerste keer ben ik eigenlijk verliefd geworden op deze conventie. En ja, ook dat is waar: als je er drie hebt bezocht, heb je het wel gezien en is er niet veel meer te ontdekken, Voor mij zit juist daar de motivatie, want waar ik tijdens de eerste NADA bladzijdes vol schreef, ga ik nu maar voor één ding, die ene zin waarmee ik de investering in tijd en geld terugverdien. Ik weet nog goed dat ik tijdens mijn tweede NADA, in Las Vegas, een workshop bijwoonde van David Kain. Kain zei dat je bij op de opvolging van online leads altijd met een vraag moet eindigen. Sindsdien gebruik ik deze tip en online rule nog steeds.

NADA2019
De NADA is in 2019 voor mij naast een hobby ook echt werk geworden, want naast mijn overigens leuke verplichtingen voor Marktplaats en eBay, hebben we ook meetings met onze partners Calldrip en PCG van Brian Pasch. Met eBay Automotive gebruiken we voor het eerst een internationale stand, dus inclusief de merken 2dehands.de en Marktplaats. Hoe gaaf is het dat Marktplaats en eBay onze manier van content delen nu ook in de praktijk brengen. En die manier leerde ik destijds op de NADA en heb ik vele jaren toegepast bij Nieuweautokopen.nl.

De online automotive beter maken
Wat dat betekent hoor ik u denken? Nou dat we met de Nederlandse delegatie bestaande uit importeur(s), leasemaatschappijen, universele autobedrijven, dealers en andere belanghedebben hebben uitgenodigd om langs te komen op het hoofdkantoor en campus van eBay in het hart van silicon valley, namelijk San Jose Californinia. Waar wij worden bijgepraat over de internationale automotive markt door onze director sales en marketing global sales Ebay en de COO van eBay Motors US over de Amerikaanse markt!

Daarna organiseren wij twee events op de beurs zelf, op de expo vloer waar we vrijdag om 13:00 een presentatie geven met David Kain en mijzelf! Top dat ik naast de meeste bekende online salestrainer van Amerika inzake online leads onze visie mag vertellen op het beter opvolgen van de online kansen die een autobedrijf anno nu krijgt. ’s avonds hebben we ook samen met Johan Lammers een borrel georganiseerd voor alle Nederlandse deelnemers van de #NADA

De dag(14:00) erna komen Brian Pasch en Michael Cirillo langs op de Ebay stand om ook hun visie op de online automotive en zeker op de marketing te laten schijnen. Allemaal met de focus hoe kunnen we onze klanten succesvoller laten zijn online. De enige manier waarop een portal als Makrtplaats dat kan doen, is om de beste content niet voor zichzelf te houden maar deze actief te delen. Dat ga ik dus ook de komende 4 dagen doen, u middels minimaal 4 artikelen over de dag van de NADA te vertellen, wat er nieuw is, en welke wellicht ook in Nederland succesvol kunnen zijn!

Over Paul

Paul de Vries heeft een enorme staat van dienst in de automotive. Hij ging van eigenaar van een dealerbedrijf via het online verkoopplatform Nieuweautokopen.nl naar Marktplaats (eBay) waar Paul inmiddels Key Automotive Spokesperson is. Daarnaast is hij oprichter en eigenaar van #DCDW, een platform voor dealers en autobedrijven die meer auto’s online willen verkopen. Paul presenteert wekelijks de #DCDW Podcast en onder de noemer #DCDW Academy verzorgt hij trainingen en cursussen op het gebied van sales en online automotive voor verkopers, verkoopleiders en directie. Paul is een veelgevraagd spreker op seminars en congressen, hij blogt veel en zijn populairste blogs zijn samengebracht in twee boeken: Lead the Way op de digitale snelweg en Follow up: meer succes als digitaal autobedrijf. Meer informatie over Paul, zijn boeken en zijn services vindt u op: DCDW.nl.

Lees ook

20 juni 2024

De waan van de dag is er echt!

13 juni 2024

Een nieuwe functie in Automotive! De virtuele assistent manager!

7 juni 2024

Wat is je beste marketinguitgave in het autobedrijf?

3 juni 2024

Wat kan AI voor je doen als sales manager?