Dag 1 #NADA2019: Met de Nederlandse delegatie op bezoek bij eBay in Silicon Valley!

Dag 1 #NADA2019: In het hart van Silicon Valley!


Op de eerste dag van de NADA vraag je je altijd af wat je die dag zult gaan doen. De workshops beginnen pas laat en de Expo is nog niet open. Dus tijd voor iets anders, bijvoorbeeld op de fiets naar de Golden Gate Bridge of naar San Jose, in het hart van Silicon Valley.

Johan Lammers en Hans Joosten van de BOVAG en hun delegaties namen onze uitnodiging aan om naar het hoofdkantoor van eBay, waar ook Marktplaats onderdeel van uit maakt, te komen. De Nederlandse groep, zo’n 25 man groot, werd ontvangen door Alexander Prinssen, Global Sales Director van eBay Motors. Hij sprak over de nieuwste ontwikkelingen binnen de online automotive.

Daarna kwam Hadewych Corstens aan het woord. Zij is de nieuwe COO van Ebay Motors USA en zij sprak over haar ervaringen in de Amerikaanse markt en hoe deze te vertalen naar de Nederlandse situatie. Een ding is zeker, niet alles dat in Amerika werkt, werkt bij ons.
Een interessante ontwikkelingen als een autoabonnement via een app is in de VS heel normaal en zal gezien de Nederlandse IT-infrastructuur ongetwijfeld de overstap naar Nederland maken. Zeker vanwege het succes van private lease verwacht ik dat deze abonnementsvorm ook bij ons snel zijn ingeburgerd.

Van eBay gingen we via een BMW-dealer naar de #NADA2019 om daar de laatste workshops van dag 1 mee te pakken. Vooral het betoog over de meest gemaakte fouten in de online leadopvolging, de executie van het proces, was interessant. Na het congres volgde een meeting met Brian Benstock, Lisa Copeland (Women In Automotive) en Julian Windfield. Stuk voor stuk inspirerende mensen met boeiende verhalen.

AWA Awards
In de avond was het tijd voor de AWA Awards, een jaarlijks terugkerend evenement waar meer dan 100 producten, services en platformen door PCG worden gescreend en beoordeeld op relevantie. De beste binnen elke categorie wordt beloond met een AWA Award. Nieuwe services of ideeën kunnen beloond worden met een Rising Star. Mooi voor ons: onze service, de Call Track Manager kreeg zo’n Rising Star AWA Award. En er viel meer te juichen: Webuildretail verdiende met hun partner Dealer E Process een AWA Award voor beste Europese website.

Al met al een drukke dag, maar meer dan de moeite waard. Veel zin ook in morgen, want dan zullen wij met David Kain een presentatie geven op de eBay-stand.

Over Paul

Paul de Vries heeft een enorme staat van dienst in de automotive. Hij ging van eigenaar van een dealerbedrijf via het online verkoopplatform Nieuweautokopen.nl naar Marktplaats (eBay) waar Paul inmiddels Key Automotive Spokesperson is. Daarnaast is hij oprichter en eigenaar van #DCDW, een platform voor dealers en autobedrijven die meer auto’s online willen verkopen. Paul presenteert wekelijks de #DCDW Podcast en onder de noemer #DCDW Academy verzorgt hij trainingen en cursussen op het gebied van sales en online automotive voor verkopers, verkoopleiders en directie. Paul is een veelgevraagd spreker op seminars en congressen, hij blogt veel en zijn populairste blogs zijn samengebracht in twee boeken: Lead the Way op de digitale snelweg en Follow up: meer succes als digitaal autobedrijf. Meer informatie over Paul, zijn boeken en zijn services vindt u op: DCDW.nl.

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC