De Vehicle Listing Ads VLA van Google komen eraan!

De afgelopen dagen was ik in Verona, bij Automotive Dealer Days, waar ik een presentatie mocht doen over TikTok en de wijze waarop wij bij de Ligier Store Doesburg de citycars verkopen. Leuk verhaal, al zeg ik hetzelf, en de feedback was super! Leuk om te doen. Maar er is natuurlijk meer te zien, veel presentaties over, uiteraard AI, en het agency model waarin veel Nederlandse (mislukte) voorbeelden in voorkomen. Hoe was het ook alweer? Snel starten, snel falen….zoiets?

 

Ook Google was natuurlijk aanwezig, maar Google is natuurlijk nooit aanwezig. Een bedrijf wat veel, heel veel geld verdiend in de automotive, maar zelden of nooit iets teruggeeft aan de automotive business in het helpen van diverse congressen en meetings. Ze zijn nooit sponsor, nooit aanwezig als spreker met inhoudelijke teksten en als ze wel spreken is het het enige bedrijf met Meta wat een 100% pitch geeft. In Verona is dat niet anders, en laten ze het zoals altijd over aan hun marketing agencies die voor hun, hun marketing doen.

Echter als dealer, ook bij de Ligier Store Doesburg kunnen we niet om Google heen. Het werkt, het functioneert en het heeft bij ons een positieve ROI, net als onze andere marketinginvesteringen zoals de portals. Echter nu krijgen wij een nieuwe feature in het komende jaar, ook in Nederland, en dat zijn de Vehicle Listing Ads. Een directe concurrent kan ik wel zeggen van Gaspedaal.nl. Immers bij een zoekresultaat op Google kun je dan je voorraad wat overeenkomt met de specifieke zoekopdracht naast of boven de organische zoekresultaten laten zien, en nog boven de normale Google Ads.

 

Navraag in de US, waar ze dit al lange hebben leert dat de VLA’s een nieuwe wijze is van adverteren wat direct leidt tot meer traffic naar de VPD page van de dealer en waarbij je moet weten dat je VDP pagina dus in veel gevallen echt beter moet worden dan dat die nu is, omdat de VDP page ook je landingspagina is! De CPL in de US is natuurlijk anders, hoger, maar de dealers die ik onlangs in Kentucky sprak over dit onderwerp waren zonder uitzondering positief.

Kijk je naar de Cost per VDP, dan wordt deze opeens belangrijk, meetbaar en daadwerkelijk is dit een nieuwe KPI, omdat je daadwerkelijk betaald voor de Cost per VDP page. Nou mag een VDP pagina bezoek op jouw eigen website meer kosten, dan op bijvoorbeeld een portaal, maat wat mag het verschil zijn? In de US betaalt de dealer meer dan 6x zoveel voor elke VDP page dan een VDP page op Autotrader.com, of Cars.com. Vergelijkbare meetmodellen die wij gebruiken bij o.a. de Ligier Store Doesburg over de Cost per VDP view via Gaspedaal, of een VDP view op Marktplaats is altijd te gunstige van de laatste. Eens, ik heb ze liever ook op mijn eigen website, omdat dit nu eenmaal mijn ego is, dat ik graag meer bezoekers wil, maar als je puur kijkt naar de portals in Nederland, Autotrack, Voabivag, Autoscout en Marktplaats dan is het de meest kosten efficiënte wijze van adverteren als je meer VDP views wil. Hoe meer VDP views, hoe meer leads, kansen je krijgt en uiteindelijk meer sales doet. Dus top dat de VLA eindelijk naar Nederland komt, maar dan laat het ook eindelijk zien, dat portals de meest efficiënte wijze van adverteren van je auto voorraad is.!

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC