Ik wil een Mazda.nl? Ja wil ik ook!

Mazda verlengt dealershowroom naar internet

Mazda gaat de showroom van de Nederlandse Mazda-dealers dichterbij de klant brengen via internet. De onlangs gelanceerde website www.ikwileenmazda.nl is een collectief platform van de Nederlandse Mazdadealers, waarop klanten 24 uur per dag, zeven dagen in de week terecht kunnen voor het aanvragen van proefritten, het maken van showroomafspraken en het stellen van vragen via chat, telefoon of e-mail. De website is geen verkoopkanaal, maar een verlenging van de dealershowroom. Wie vervolgens een nieuwe Mazda wil aanschaffen, kan dat doen bij Mazdakopen.nl of Nieuweautokopen.nl, al jaren de online-verlengstukken van elke merkdealer.

Mazdakopen.nl

De collectieve samenwerking van de Mazdadealers op deze website is uniek voor Nederland. “Het is algemeen bekend dat internet een wezenlijk onderdeel van het aankoopproces van een auto is geworden”, vertelt Geraldine Brouwers, Director Network & Risk van Mazda Motor Nederland. “De wijze waarop klanten zich oriënteren op en informatie inwinnen over een nieuwe auto is met de komst van internet drastisch veranderd. Het past in onze strategie om online en offline met elkaar te verbinden. Met de lancering van deze unieke website voorzien wij in deze klantbehoefte. De bijzondere samenwerking van de Mazdadealers biedt hen tevens de mogelijkheid om hun online marketingbestedingen efficiënter en effectiever in te zetten”.

Klanten kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week via de site persoonlijk contact hebben voor vragen, showroomafspraken en proefritafspraken. De dealer is en blijft de plek waar de uiteindelijke verkooptransactie plaatsvindt, als ook de aflevering en de daarop volgende service en het onderhoud van de auto. Mazdakopen.nl en Nieuweautokopen.nl kopen inderdaad ook hun auto’s bij de merkdealer, alleen door hun inkoopkracht vaak met extra korting. En extra service, want elke nieuwe Mazda kan desgewenst thuis worden afgeleverd.

De MDOV, de Mazda Dealer Ondernemers Vereniging, houdt toezicht op het beheer van de website, Mazda Motor Nederland investeert mee op het platform in de vorm van marketingbijdragen. Mazdakopen.nl en Nieuweautokopen.nl opereren autonoom en doen in principe met elke Mazda-dealer zaken, mits ze maar kunnen bieden wat u wenst.

 

Lees ook

20 juni 2024

De waan van de dag is er echt!

13 juni 2024

Een nieuwe functie in Automotive! De virtuele assistent manager!

7 juni 2024

Wat is je beste marketinguitgave in het autobedrijf?

3 juni 2024

Wat kan AI voor je doen als sales manager?