Waarom Calldrip zo’n fantastische partner is! (deel 1/6)

In deze zesdelige serie wil ik uitleggen, waarom Calldrip zo’n waanzinnige add on is voor de vele honderden dealerbedrijven en importeurs in er in Nederland, België en Duitsland mee werken.

Calldrip is een Amerikaans Rapid Response Tool, die het voor de verkoper mogelijk maakt om binnen 60 seconden effectief de online lead op te volgen met een telefoongesprek. Daarover later meer.

Calldrip is een Amerikaans Rapid Response Tool, die het voor de verkoper mogelijk maakt om binnen 60 seconden effectief de online lead op te volgen met een telefoongesprek.

Ook een communicatietool!

Calldrip is nog veel meer dan dat! Het is ook een communicatieplatform op basis van SMS en straks Whatsapp, het is ook een review-, coaching- en scoringsplatform. Allemaal zaken waaraan je als dealer of autobedrijf wellicht niet denkt. Zet je Calldrip in, dan is het eigenlijk niet meer weg te denken. In deze zesdelige serie vertel ik jullie er graag over.

Over Calldrip Inc

In deze eerste aflevering gaan we het hebben over Calldrip Inc zelf. Het is een bedrijf uit de staat Utah, oprichters zijn vader en zoon Koby and Brock Jackson. Ik zie Koby en Forest Ward, onze voornaamste contactpersoon nog zo zitten op de NADA in New Orleans achter een heel kleine balie. Zij wisten niet dat wij als #DCDW jaren later de officiële reseller zouden mogen zijn van Calldrip in de EU. (In het VK is het onze partner Rhino Events)

De eerste gesprekken met Forest gingen voornamelijk om de prijsstelling. Je ziet in de VS heel veel bedrijven waanzinnige leuke features ontwikkelen die allemaal best handig zijn, en de meeste kosten dan 995 dollar. Een heel normale prijs, terwijl de Nederlandse markt, en dan met name de dealers, niet de bedragen verdient die daar worden binnengehaald.

Europese marktbenadering

Een normale prijsstelling was dus een must. Zelf was ik direct overtuigd dat wij de juiste partner waren voor Calldrip, aangezien he product naadloos aansluit op de honderden blogs die ik heb geschreven over leadopvolging.

‘Commit First, Figure Out later!’

Het aparte en mooie van Calldrip is dat ze zonder melding vooraf zeggen dat je eerst 200 licenties moest afnemen. Ze begrepen dat ze moesten investeren in ons land, investeren in een juiste prijsstelling. Dat deden ze, en toen konden we snel van start met onze launching partners zoals Hyundai Nederland met Suzanne!

Terwijl wij startten met het aansluiten van nieuwe dealers, kregen wij al vele verzoeken. Dat maakte het voor ons makkelijker om dealers te onboarden, ze van de juiste rapportages te voorzien, en het belangrijkste: de leads via API-interface naar Calldrip sturen via de lead managementsystemen zoals LMS (Louwman) LEF, Websolve en Salesforce. Iets dat ze in de VS minder doen (doen ze via e-mail parsing), maar wat voor ons belangrijker is.

Calldrip liet gelijk zien waarom ze een on-Amerikaanse partner zijn. Eerst deden ze de noodzakelijke ontwikkelingen om relevant te zijn voor de Nederlandse markt, om vervolgens af te wachten of wij als hun partner, meer konden bieden qua aanbrengen van de licenties.

Duitsland ook live!

Dat veranderde toen we een grote Duitse klant aanbrachten met 80 dealers. De enige eis die die klant stelde, was dat Calldrip een Europese identiteit aanging en een aparte database zou creëren die volledig los stond van de Amerikaanse. Die database moest bovendien 100% Europees zijn.

Hoe digitaal we ook werken, het is toch een people business!

Het was een grote investering voor Calldrip voor slechts 80 licenties. Het credo was, ‘Commit First, Figure Out later!’ Zodat we nu ook, namens Calldrip Inc, de #DCDW als Calldrip EU mogen aanduiden. Daar mogen we trots op zijn!

Team events

Wat Calldrip uniek maakt zijn uiteraard de feestjes, de diners bij de NADA, de sales retreats in St George Utah, maar bovenal de Fish Calls. Elke vrijdagmiddag zitten wij met het gehele #DCDW-team, in een Zoom meeting met al onze collega’s in de wereld. In de eerste tien minuten worden er “fish” uitgedeeld. Complimenten van mensen voor collega’s die iets hebben gedaan voor een andere collega, om samen Calldrip nog beter te maken. Voor ons als nuchtere Hollanders af en toe even wennen, maar oh zo leuk!

Koby Jackson heeft inmiddels een leuk team, samen met ForestBrock en Jim Huston. Zo leuk dat onze collega Hugo deze zomer langs kwam in Salt Lake City op het kantoor en een aantal dagen is blijven hangen in het huis van Koby in St George. Hoe digitaal we ook werken, het is toch een people business!

Lees ook

20 juni 2024

De waan van de dag is er echt!

13 juni 2024

Een nieuwe functie in Automotive! De virtuele assistent manager!

7 juni 2024

Wat is je beste marketinguitgave in het autobedrijf?

3 juni 2024

Wat kan AI voor je doen als sales manager?