Apple Maps: Waarom ook Apple Maps belangrijk is voor autobedrijven!

Zelf ben ik een fervent gebruiker van Apple CarPlay, ik weet niet waarom, maar het werkt gewoon lekker. In mijn eerdere auto, een Jaguar F-Pace, had ik een waanzinnig groot scherm en een  fantastische navigatie. Maar toen kwam er een update waardoor de navigatie compatibel met Apple CarPlay werd. Sindsdien heb ik  nooit meer gebruik gemaakt van de fabrieks navigatie. Ik was verkocht!

Gebruiksvriendelijkheid

In de Sprinter die wij voor de winkel gebruiken, heb ik ook geopteerd voor een groot navigatiescherm met CarPlay. Ook hier is de fabrieks navigatie fantastisch. Zo heb je voice control door “hé mercedes” te zeggen. Desondanks vind ik Apple CarPlay het meest gebruiksvriendelijk. Tevens heb je hierdoor in elke auto dezelfde navigatie!

Desondanks vind ik Apple CarPlay het meest gebruiksvriendelijk. Tevens heb je hierdoor in elke auto dezelfde navigatie!

Van A naar B voor IL Fienile (winkel van mijn vrouw)

Wanneer wij voor de winkel op verre reizen gaan om handel te zoeken, gebruik ik altijd Apple Maps/Kaarten als navigatie. Om van A naar B te komen, heb ik dan verschillende keuzes: Mercedes Navigatie, Waze, Google Maps, Flitsmeister Maps maar ook Apple Kaarten. Toch maak ik van de laatste optie gebruik. Het issue wat ik met Waze heb, is dat ik niet kan uitzoomen. Dit kan bij Apple kaarten en Maps wel. Als ik Flitsmeister daarnaast nog aanzet, ben ik ready to go!

Apple Maps

Het voordeel van Google Maps

Google Maps heeft natuurlijk het voordeel dat het over relatief meer informatie beschikt. Als wij op pad zijn, zoeken wij voornamelijk brocante handelaren. Vrijwel allemaal hebben ze wel een soort van website of Google My Business. Kortom, het zoeken naar bepaalde specifieke locaties gaat via Google Maps weer veel beter.

Vrijwel allemaal hebben ze wel een soort van website of Google My Business. Kortom, het zoeken naar bepaalde specifieke locaties gaat via Google Maps weer veel beter.

Ontwikkelingen

Nu de ontwikkeling van Apple CarPlay en Apple Maps/Kaarten doorgaat zoals het nu gaat, is het als bedrijf zaak om ook daar, idem als bij Google Maps, je Apple business listings voor elkaar te hebben. Want laten we eerlijk zijn, op elke iPhone staan deze apps er vast op!

Apple business listings organiseren

Maar hoe doe je dit? Dit kun je alleen maar met je Apple ID doen. Maar let op! Dit moet wel een business ID zijn, zodat bijvoorbeeld een werknemer deze niet mee kan nemen. Eerder waren Yelp reviews voor Apple Maps een grote indicator dat hier een bedrijf was. Hoe beter die reviews, des te beter je bedrijf wordt gevonden. Nu kan ik niet bij Apple naar binnen kijken, maar de mogelijkheid om zelf je informatie aan te passen, zal voor de vooruitstrevende autobedrijven motivatie genoeg zijn om deze listing te optimaliseren. Alleen dan kan je ook frictieloos via Apple CarPlay navigeren naar jouw autobedrijf.

Nu kan ik niet bij Apple naar binnen kijken, maar de mogelijkheid om zelf je informatie aan te passen, zal voor de vooruitstrevende autobedrijven motivatie genoeg zijn om deze listing te optimaliseren.

Zelf gaan wij er bij de #DCDW en IL Fienile ook mee aan de gang. Daarom zullen we jullie in een blogpost meenemen in de wijze waarop het werkt, wat je wel en niet kan aanpassen en alle zaken daaromheen!

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC