Wat is de beste “foto volgorde” voor auto advertenties?

Hoe zet ik het beste auto advertenties in? In welke volgorde? Nou die is er niet. Er zijn zoveel manieren om op een juiste manier de attentie van de potentiële klant te krijgen dat wij niet kunnen zeggen dat er een beste wijze is. Wat ik wel weet, is dat de meerderheid een slechte volgorde van foto’s maken heeft. Niet dat je daardoor minder auto’s verkoopt (zeker niet in deze markt) maar wellicht duurt het langer, is de prijs net wat minder en krijg je minder kansen. Attentie van de klant is key en daarvoor moet je willen opvallen.

Er zijn zoveel manieren om op een juiste manier de attentie van de potentiële klant te krijgen dat wij niet kunnen zeggen dat er een beste wijze is. Wat ik wel weet, is dat de meerderheid een slechte volgorde van foto’s maken heeft.

Auto advertenties: De SRP pagina is wellicht de belangrijkste pagina van allemaal! 

De SRP pagina (Search Result Page), oftewel de zoekresultaten pagina op de verschillende portals zoals Marktplaats, is zeer belangrijk om de consument te trekken naar jouw aanbod en voorraad. Wat gebeurt er namelijk? De klant zoekt volgens het oude stramien via een aantal zoekfilters naar zijn/haar criteria. Deze filters zijn de afgelopen 20 jaar eigenlijk niet veranderd. Daarop volgen de zoekresultaten verzameld in de SRP pagina.

Auto advertenties: SRP Pagina Marktplaats

Elk portal laat de zoekresultaten anders zien, maar het idee is simpel. Nu moet de consument de auto’s gaan bekijken. Als adverteerder kun je je op verschillende manieren onderscheiden en het is een fabeltje dat potentiële klanten alleen maar naar de goedkoopste aanbieder kijken. Dit is natuurlijk niet de way-to-go. Anders waren de Lidl en Aldi de enige supermarkten die business deden. Tevens is er ook maar eentje die het goedkoopste is, alle andere aanbieders moeten zich dus op een andere wijze profileren. Mensen die gericht zoeken, kijken verder dan alleen de prijs het is natuurlijk ook afhankelijk van hun customer journey.

Auto advertenties op de VDP pagina

Klik je op de advertentie, dan kom je op de VDP pagina. Dit betekent dat je met je eerste foto de klant hebt verleid om op jouw advertentie te klikken. Daarna moet de potentiële  klant dus iets gaan doen met je advertentie. Dit hoeft niet perse een aanvraag te zijn. Als de bezoeker een bepaalde tijd door de foto’s scrollt en de specificaties bestudeert dan laat deze bezoeker het gewenste gedrag zien. Dit gedrag is een bepaalde wijze van engagement, jouw VDP pagina zorgt dus voor betrokkenheid. Dat dit niet direct resulteert in een lead of een belletje is niet erg. Portals zitten in het algemeen in de oriëntatiefase van klanten en spelen daar een cruciale rol.

Auto advertenties: VDP Pagina op Marktplaats

Vooral als je dit combineert met een horizontaal platform (Marktplaats) en een vertical (ViaBovag, Autotrack, Autoscout) 

De volgorde in foto’s op jouw VDP pagina

Dus de vraag is wat je als adverteerder kunt doen om het engagement niveau omhoog te krijgen en dus interessanter/onderscheidend te zijn dan/van je concurrent. Hoe kun je net als in de dierenwereld pronken met je veren…..?  De volgorde in foto’s speelt daarin een cruciale rol! Deze zijn, vooral in de oriëntatiefase visueel veel sterker dan tekst. Nu gaan we niet in discussie over wat een goede foto is en of je wel of geen fotostudio gebruikt. Maar gaan we het hebben over jou!

De volgorde in foto’s speelt daarin een cruciale rol! Deze zijn, vooral in de oriëntatiefase visueel veel sterker dan tekst.

Auto advertenties: Want wat kan er nou beter aan deze volgorde?

De meeste aanbieders lopen tijdens het maken van de foto’s eerst een rondje om de auto heen en fotograferen daarna pas de binnenkant. Je zou denken dat het prima is. Waarom? Je zorgt voor een consistent beeld en iedereen is er vertrouwd mee. Echter is het een volgorde die minder goed werkt dan de Carvana volgorde.

De Carvana volgorde

De Carvana volgorde is een volgorde waarin je in zes foto’s een verhaal vertelt over de auto, je bedrijf en waarom je de auto bij jou zou moeten kopen. Door de eerste zes foto’s goed neer te zetten, zie je dat de potentiële klanten langer op de VDP pagina blijven, meer engaged zijn en uiteindelijk vaker bellen en of een lead insturen.

De Carvana volgorde is een volgorde waarin je in zes foto’s een verhaal vertelt over de auto, je bedrijf en waarom je de auto bij jou zou moeten kopen.

Volgorde Vallei Auto Groep


Test met Vallei Auto Groep

Dit gegeven heb ik twee jaar geleden al eens getest met Vallei Auto Groep. Dit deden we met 20 identieke Volkswagen Up’s en we vergeleken alles met de Marktplaats data. Wat bleek, de nieuwe volgorde gaf meer VDP views vanaf de SRP pagina (Premium advertenties marktplaats met drie foto’s), een langere bezoekduur en meer leads.

Efficiënte manier van adverteren

Als je vervolgens kijkt naar Vallei Auto Groep, dan zie je dat ze in de eerste zes foto’s (icm 360 graden video) een sterk verhaal vertellen. Ze maken foto’s van de buitenkant, achterkant, de kilometerstand en uiteraard het dashboard. Daarnaast voegen ze twee mooie visuals met een actie toe. Dit is een ”why buy from me” visual of/en een actie met betrekking tot het seizoen (bijvoorbeeld Kerst).

Auto advertentie: Volgorde foto's Vallei Auto Groep

De foto’s kloppen, de tekst klopt en de volgorde klopt. Na de eerste zes foto’s vertellen de andere foto’s het hele verhaal over de auto. Zo hoef je dus niet eerst 15 foto’s van de buitenkant van de auto te bekijken om eindelijk het dashboard te kunnen bewonderen. Dat is een voorbeeld hoe het ook kan! Simpel, effectief en lethal!

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC