Wat is uw beste prijs, maar…….vandaag koop ik nog niet hoor!

Komt het u bekend voor? De shopper, de uitbeener, de prospect die alleen voor de laagste prijs gaat?

En ja wat doe je dan als professionele autoverkoper, met pak, stropdas en demo?
Juist! Je geeft hem de prijs al dan niet met een sjagerijn, zo snel mogelijk, zodat deze HOT prospect geen minuutje van je tijd krijgt, want de enige referentie schijnt de prijs te zijn!

Wat je ook kan doen is…
De HOT prospect zegt tegen u, dat ze alleen voor de prijs komen en vandaag nog niet gaan kopen.  Het antwoord zou kunnen zijn:

Ik begrijp u volkomen! De meeste klanten komen altijd eerst de prijzen vergelijken zodat ze thuis in hun eigen comfortzone de zaken tegen elkaar kunnen afwegen. Ik help u graag met alle informatie die nodig is om tot een gedegen beslissing te komen en op het moment dat u de beslissing kan nemen zou ik graag willen dat u mij en mijn voorstel als eerste overweegt!

De prijs?
Natuurlijk kun je op hetzelfde product niet duizend euro duurder zijn dan de collega buurman (mits zelfde merk!!) bij de aanschaf van een identieke nieuwe auto, met of zonder inruil. Maar ook deze HOT prospects komen niet voor de laagste prijs, maar voor de beste prijs, en daar hoort ook de service en behandeling bij, het totale pakket. Er mag en kan prijsverschil zitten in twee aanbieders, er kan er maar een de goedkoopste zijn in de markt. Verlies je de deal, dan is het altijd makkelijk zeggen, de buurman was goedkoper, echter het is aan verkoper om de auto te verkopen. De verkoper heeft dan verzaakt om de toegevoegde waarde van zichzelf en het bedrijf te verkopen tov die ander. Excuus qua prijs krijg je de deal niet van terug en dan maar hopen dat je de volgende keer wel goedkoper bent, verbetert je prestaties en ratio’s zeer zeker niet.

Lees ook

20 juni 2024

De waan van de dag is er echt!

13 juni 2024

Een nieuwe functie in Automotive! De virtuele assistent manager!

7 juni 2024

Wat is je beste marketinguitgave in het autobedrijf?

3 juni 2024

Wat kan AI voor je doen als sales manager?