Wat kan AI voor je doen als sales manager?

Deze week hadden wij het NAC congres, dat in het teken stond van AI en alle toepassingen die AI in de automotive te bieden had! Leuk congres, goede sprekers met gelukkig niet allemaal AI als hoofdmoot! Echter hoe je het wendt of keert, AI is er, en gaat impactvol zijn in de automotive. Niet als vervanger, maar echt als een digitale assistent!

Onlangs nog gaf Maarten Bekkers mij nog een standje om het woord chatbot! Dat is het namelijk allang niet meer, maar het is een virtuele assistent die je helpt! Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de Autochat functie op onze eigen websites zoals de experiencestoredoesburg.nl. Geen bot inderdaad, maar een echte verkoopassistent!

Onze Stefanie van Dijk gaf een presentatie over de wijze waarop Calldrip Automation voor je kan werken als sales manager! Immers het snel bellen via Calldrip is één ding, maar daarna weten wat er is gebeurd in dat gesprek is het tweede en je verkoper coachen en trainen om het nog beter te doen is een hele andere league! Maar dat kan nu! Door deze nieuwe feature zijn wij in staat om binnen een aantal minuten het gesprek via Calldrip te beoordelen op verschillende KPI’s. Dat kunnen er in totaal 10 zijn, bijvoorbeeld:

● Vragen om een afspraak
● Afspraak gemaakt
● Route beschrijving
● Dealernaam genoemd
● Klant bedankt

Daarnaast en dat is in mijn ogen de belangrijkste is dat er bij elke lead een samenvatting wordt gemaakt, die niet de interpretatie van de verkoper meegeeft, maar gewoon de echte samenvatting wat er in dat gesprek is besproken, zie ook hieronder. Dit is de samenvatting van het gesprek dat je in de video ziet!

5 minuten

Dus de sales manager heeft binnen 5 minuten alle informatie voorhanden om de echte enige taak wat die heeft uit te voeren, en dat is namelijk het managen van zijn salestijgers! Wat doen ze met de kansen? Kan het nog beter, kunnen anderen ervan leren, of moet ik ingrijpen! Handig is dan ook, dat in elke notificatie
mail, zie hieronder ook coaching notes worden bijgeleverd inzake een analyse van de call! Wat ging goed, wat kan beter en wat zijn de teaching notes? Deze worden geregenereerd door de Calldrip Automation en de 20 jaar ervaring van de #DCDW inzake leadopvolging!

Dus met Calldrip Automation kom je heel ver, maar wel als assistent van de salesmanager! De salesmanager die een coach en trainer is, empathie toont, weet wat er speelt en op basis van de samenvattingen, KPI’s en coachingnotes zijn verkopers naar een grotere hoogte kan brengen. De AI is daarin ook, zoals Maarten het zegt, een virtuele assistent van de sales manager, een manager die ook vindt dat leads niet vrijblijvend zijn, en dat het aan de verkoop is, en niet aan de marketeer om daarin een
goede Return on Investment te halen! Meer weten wat CallDrip Automation voor jou kan betekenen? Laat het ons, Stefanie of Paul weten!

 

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC